This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Most kezdődnek csak az izgalmak: újrajátsszák a Heysel-féle tragikus BEK-döntőt, és kezd a titkos szuper-favorít is.

Éjféltől angol-olasz a D csoportban, és addigra már Uruguay is lejátssza első meccsét a tök ismeretlen Costa Rica ellen. A spanyolok összeomlása után nagyon óvatosan lehet csak jósolni, de Anglia és Olaszország itt elvileg egyenlő eséllyel indul az Uruguay melletti másik továbbjutó helyért.

Az olaszoknak közismerten nem lehet olyan gyenge csapata amelyik ne nyerhetné meg vb-t. Legutóbb a két évvel ezelőtti Eb-re már tényleg olyan kerettel érkeztek, hogy senki nem várt tőlük semmit. Aztán mégis a döntőig mentek.

Advertisement

Szerintem leginkább azért, mert a csapatuk meghatározó része összeszokott a Juventusban. Erre az előnyükre idén is alapozhatnak.

Az elmúlt évtizedben egészen tegnap estig ugyanez emelte ki a mezőnyből a Barcelonára épülő spanyolokat, és a Bayernre alapozott német válogatottat is. De 2012-ben ez látszott az oroszokon is, akik gyakorlatilag a megerősített Zenit Szentpétervár voltak. Akkor ennek a szempontnak a fonákja a francia és a holland válogatott volt. Egyénileg nagyon erősek, de a folyamatos közös játék hiánya miatt csapatként mégis halál gyengék.

Advertisement

És ez a problémája már időtlen idők óta az angoloknak is. Továbbá, hogy ők a saját nyilvánosságuk előtt még akkor is vb-esélyesként tetszelegnek, amikor őrölhetnek ha a nyolc közé bejutnak. Az önképük és a valóság közti három oroszlánnyi különbséget lassan ők is észrevették, és most mintha kicsit kisebb lenne az arcuk. De főleg sokkal összeszokottabb a csapatuk.

Juventus - Liverpool 6-5

Az angolok kezdője ma várhatóan a következő lesz M. City – Liverpool, Chelsea, Everton, Everton – Liverpool, Liverpool,Liverpool – M. United, M. United, Liverpool. Tehát a váratlanul fantasztikus szezont produkáló Liverpool adja a teljes középpályát és még két embert, miközben a védelemben meg a csatársorban is van még egy-egy nagyon összeszokott pár.

Advertisement

Ugyanez az olaszoknál feltételezhetően így néz majd ki: Juventus – Milan, Juventus, Juventus, Juventus – Roma, Juventus, PSG, Juventus, Lazio – Milan.

És még egy liverpooli, de pont a legjobb

Gyakorlatilag tehát Juventus-Liverpool lesz ma este, néhány erősítéssel. A két csapat aktuálisan legmenőbb játékosa, az uruguay-i Luis Suarez azonban egy másik meccsen játszik ugyanebben a csoportban a nem létező Costa Rica ellen (ha csak nem marad sérülés miatt a padon).

Advertisement

Akármilyen egységes az olasz és angol válogatott is, Uruguay mind a kettőnél erősebbnek tűnik. A Suarez-Cavani-Forlan támadósorért az argentinok és talán a hollandok kivételével bármelyik válogatott odaadná a sajátját, de Pintér Attila még a gyógyszerit is. Rettenetesen masszívnak tűnnek hátul is, többek között az év klubcsapatából, az Atletico Madridból érkező hátvédeikkel, Gimenezzel és Godinnal.

Négy éve nagyon kevés hiányzott nekik a bronzéremhez, a németek elleni kisdöntőn Forlan még az utolsó percekben is a kapufára bombázott ezer méterről. Az angolokhoz és az olaszokhoz képest most hazai pályán játszanak. Lehet, hogy meglepőnek tűnik, de valójában ők a csoport esélyesei.

Share This Story

Get our newsletter